Darmowa dostawa od 150,00 zł
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Olej rycynowy 100%, ORGANIC, 100 ml, SOIL, Esent

Olej rycynowy 100%, ORGANIC, 100 ml, SOIL, Esent

  • Olej Rycynowy - to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. Olej nierafinowy, tłoczony na zimno, organiczny, certyfikowany przez Soi
13,99 zł
brutto / szt.
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Olej rycynowy 100%, ORGANIC, 100 ml, SOIL, Esent
Olej rycynowy 100%, ORGANIC, 100 ml, SOIL, Esent
Bezpieczne zakupy

Olej Rycynowy - to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. Olej nierafinowy, tłoczony na zimno, organiczny, certyfikowany przez Soil Association.

Działanie.

Olej jest powszechnie stosowany w kosmetyce i dermatologii. Przede wszystkim przy pielęgnacji włosów i paznokci. Wzmacnia włosy, poprawia ich kondycję i strukturę. Zapobiega wypadaniu osłabionych włosów, zwiększa gęstość, nadaje blask oraz ułatwia rozczesywanie. Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs. Świetnie wpływa na kondycję paznokci i naskórka wokół nich.

Stosowanie.

Olej należy nanieść na włosy i skórę głowy , po czym dokładnie go rozprowadzić, następnie okryć włosy ręcznikiem (czepkiem) i pozostawić na ok 2-3 godziny, po czym umyć delikatnym szamponem. Olej działa doskonale tak na końcówki włosów jak i cebulki.

Przy stosowaniu na paznokcie, znakomitym pomysłem jest stworzenie roztworu z kilkoma kroplami soku z cytryny , który należy wmasować w paznokcie , również na okres 2-3 godzin, po czym dokładnie umyć ręce !

Informacje chemiczne.

Głównym (ok. 80%) składnikiem oleju rycynowego jest gliceryd 18-węglowego kwasu rycynolowego. W jego składzie znajdują się również mniejsze ilości glicerydów kwasów oleinowego, linolowego i innych.


Olej importowany z Wielkiej Brytanii. Certyfikowany jako produkt organiczny przez Soil Association.

Marka
Kod producenta
5902574359582
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel